Twee terroirs, één visie
Frederik Debruyne houdt van wijn uit de Bourgonië. Hij is er de kneepjes van het vak gaan leren en da's duidelijk. Z'n Pinot Noir van op z'n wijngaard Neuve-Eglise in Nieuwkerke is al uitverkocht nog voor hij op de markt komt. En nu heeft Frederik er nog een tweede wijngaard bij, in Houthulst, Terrest Winery. Helemaal volgens het idee van Bourgoniëwijn: ondanks dezelfde druif, zorgen compleet verschillende terroirs, voor totaal andere wijnen. Z’n favoriete druif? De Pinot Noir.
Eigenzinnige druif
Maar de Pinot Noir, da’s een heel moeilijke druif, zowel in de wijngaard, als in de wijnkelder.
Frederik heeft dan ook een eigen visie om de wijngaard in Nieuwkerke te laten groeien.
Frederik slaagt erin om de Pinot Noir op z’n perceel in Nieuwkerke te laten floreren, waardoor z’n wijn van op dat perceel bijzonder in de smaak valt.
Twee terroirs
Ondertussen heeft Frederik Debruyne er nog een tweede wijngaard bij. Op 40 kilometer van wijngaard Neuve-Eglise vind je Terrest Winery. Een jonge wijngaard die nog moet groeien, maar waar Frederik ook al het potentieel van ziet. En met die twee verschillende terroirs werken, dat is wat Frederik het liefste doet. Zo doen ze het ook in de Bourgonië.
Terrest Brewery
Niet ver van die wijnstokken in Houthulst staat ook hoppe van Terrest Brewery. Hoppe die verwerkt wordt in bier, uiteraard, maar er is ook een kruisbestuiving tussen de cuverie en de brouwerij, vertelt Eveline Van Der Bauwhede.
We zullen er dus zeker nog van horen, van Neuve-Eglise en Terrest Winery.
Taalfout opgemerkt?
Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?