Nieuws

Zwe­ve­zeel­se Ruben is bes­te som­me­lier van België

Ruben struyve sommelier

Ruben Struyve (21) uit Zwevezele, Wingene, is verkozen tot de beste sommelier van België. Tijdens de veertiende editie van 'Sommelier of the Year' hebben elf sommeliers, uit elke provincie van het land, het tegen elkaar opgenomen.

Amper 21 is Ruben Struyve, en nu al de beste sommelier van het land. Ruben studeerde aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Na zijn stage in La Table de Maxime, een restaurant in de provincie Luxemburg, mocht hij daar beginnen als sommelier. Hij is nu een collega van Frederic Cabut, die vorig jaar de titel won.

Andere West-Vlaming

Nog in de finale: Elise Dewaele van Brasserie Ruislé in Ruiselede. Zij was begin februari verkozen tot beste sommelier van West-Vlaanderen. Niet Elise dus die de hoofdprijs mee naar huis neemt, maar wel nog altijd een West-Vlaming aangezien Ruben van Zwevezele is.

Niet alleen de wijnkennis is belangrijk, ook de klantvriendelijkheid en communicatievaardigheden.

Sommelier
Nieuws

Elise De Waele is de beste West-Vlaamse sommelier

De organisatie van de verkiezing van de Sommelier of the Year is in handen van Home & Table by Meyhui, Foodprint en de Club Prosper Montagné. Een sommelier kan de provinciale titel meerdere keren behalen. De nationale titel kan maar eenmaal gewonnen worden.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere