Weerbericht

Aan­hou­dend herfst­weer, maar geen over­vloe­di­ge regen

Regenachtig herfstweer

Vandaag brengen verspreide buien het weerbeeld, met temperaturen rond 13 tot 14 graden. Deze buien zijn echter wispelturig en zullen niet overal neerkomen, waardoor sommige gebieden droog blijven terwijl elders meerdere buien vallen. De wind is onvoorspelbaar en komt uit het zuidwesten, vooral aan zee vrij krachtig tot krachtig.

Aan de kust blijft het vandaag winderig, met zuidwestenwinden en verspreide buien. De temperaturen halen maximaal 13 tot 14 graden. Vanavond en vannacht blijft het wisselvallig met regenachtige periodes en buien, de temperatuur zakt naar ongeveer 8 graden en de wind draait richting het westen. 

Aan zee neemt de bewolking dan toe, met een draaiende wind naar het westen. Verwacht regelmatig regen of buien bij minima van ongeveer 8 graden. Morgen blijft het nat met buien en regen bij temperaturen rond 11 graden en een stevige westelijke wind die aanhoudt.

Op naar zachter en droger weer

De vooruitzichten voor volgende week tonen aanhoudend herfstweer met veel regen. Morgen en dinsdag beloven vooral nat te worden, waarbij het morgen nog redelijk zacht blijft met temperaturen rond 11 graden. De dag zal gepaard gaan met verspreide buien of langere regenachtige periodes. De wind verandert naar het westen tot noordwesten tegen het eind van de dag.

Dinsdag zullen er nog steeds veel buien vallen, vooral aan de kust. Later op de dag wordt het echter droger, bij temperaturen rond 10 graden. De nacht naar woensdag kan wat kouder uitpakken. Ook op woensdag blijft het frisser, maar naar het einde van de week toe wordt het mogelijk weer wat zachter. Verwacht over het algemeen bewolkte dagen met af en toe lichte regen of een bui, maar geen grote hoeveelheden meer.

Geert Naessens