Weerbericht

Weer: Regen is nog niet voor­bij, maar groot­ste hoe­veel­he­den zijn ach­ter de rug”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vandaag levert weer wisselvallig weer op met enkele verspreide buien, maar veel plekken houden het ook gewoon droog. Wolken en opklaringen wisselen daarbij af en het waait matig uit het noordwesten. We halen maximum een graad of 10.

Vanavond en vannacht is het droog met een toenemende bewolking. Minima die eerst zakken naar 6 graden om later weer op te lopen naar een graad of 8. De wind draait naar het zuiden en tegen de ochtend komt er regen vanaf de kust.

Morgen kunnen we richting 12 graden gaan. Daarbij kan het wel weer uitgebreid gaan regenen met een actieve regenzone die doortrekt.

Zondag draait het om verspreide buien bij maxima dan rond 14 graden. Dat zijn dan echter weer maar buien, dus het blijft dan ook op diverse plekken droog.

Ook een eerste blik op volgende week levert aanhoudend herfstweer op met de nodige regendagen. Zeker op maandag en dinsdag kan het daarbij nog flink regenen. Toch lijken de grootste hoeveelheden achter de rug te zijn en zou het water geleidelijk aan toch wat moeten wegtrekken of beginnen zakken.

Geert Naessens