Weerbericht

Weer: Nieu­we regen­zo­ne, maar min­der fel dan gevreesd

Regen

Vandaag volgt er in de loop van de ochtend regen, maar minder en minder fel dan eerst gevreesd. Daarna volgt later in de middag een tweede regenzone, maar ook dat zwaartepunt lijkt niet over ons te trekken, maar boven Frankrijk te blijven. 

Er valt dus zeker water bij, maar niet overvloedig en waarschijnlijk gaan de problemen meevallen of toch niet groter worden. Maxima daarbij rond 9 graden.

Vanavond en vannacht gaat de regen over in buien. Lokaal kan dat zeker een felle bui zijn, maar dat zijn dan maar buien meer en geen neerslag over een groot gebied. Minima rond 6-7 graden.

Nog felle buien

Morgen kunnen er nog verspreide buien vallen en daar zit zeker nog wel eens een felle bui tussen. Het is dus zeker niet droog. Het regent dan wel zeker niet overal, zodat dat niet voor bijkomende of nieuwe problemen zou mogen zorgen en het water kan wegtrekken. Het is opnieuw wat minder zacht met een 10 graden als maximale temperatuur.

Zaterdag kan het opnieuw gaan regenen. Zoals de kaarten er nu bij liggen, zou dat om een minder grote hoeveelheid gaan en rond de 5 tot 10 liter water per vierkante meter zitten.

Geert Naessens