Sport

Jong Esse­vee zet posi­tie­ve lijn door met 3 – 0 zege tegen Torhout

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de tweede amateurklasse stond zaterdagavond een cruciale wedstrijd op het programma. KM Torhout, voorlaatste in het klassement, nam het op tegen Jong Essevee, die zich net een plek hoger bevond.

De match startte vol intensiteit met kansen aan beide kanten. Ondanks enkele veelbelovende momenten, waaronder een hoekschop voor Torhout en een spectaculaire poging van Enzo Vandekerckhove, bleef het doel leeg. Jong Essevee opende de score na een halfuur spelen via Guindo na een uitstekende voorzet van Dieltjens. Ook daarna bleven ze gevaarlijk, met een bijna-doelpunt van El Boutaibe, dat gestopt werd door een fantastische redding.

Rode kaart voor Kotchkarov vormt kantelpunt

Het tij leek te keren toen Kotchkarov van Jong Essevee rood kreeg, waardoor ze met een man minder verder moesten. Desondanks bleven ze gevaarlijk, bijna scorend via Sergeant, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Vreugde bij Jong Essevee, teleurgesteld Torhout

In de tweede helft domineerden de bezoekers, vooral Guindo, die zijn tweede doelpunt van de avond scoorde vanaf de strafschopstip, gevolgd door een derde goal door Wulleman. Jong Essevee eindigde de avond met een 3-0 overwinning, waarmee ze 9 punten uit drie wedstrijden behaalden. Een teleurstellende afloop voor Torhout, die nu voor een uitdaging staan om na deze nederlaag weer op te krabbelen.

Lowie Beirnaert
Emile Beeckman