Sport
 | update 

Inter­view met de bewind­voer­der van KVO: Over­ne­mer haakt af, mira­kel nodig om club te red­den van faillissement.

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vrijdag moet KVO voor het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector (C-Sar) verschijnen om zijn licentiedossier voor te leggen. Maar op dit moment is de overname door Apex Capital Global van de baan en is er dus geen mogelijkheid om de licentie te behalen.

Tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck: “Ik ben altijd transparant geweest in mijn communicatie en wil dat nu ook zijn. De issues die zich vorige week nog stelden, zijn helaas niet opgelost en onder andere hierdoor is de potentiële overnemer Apex afgehaakt. Zonder overname is er geen mogelijkheid om de licentie te behalen. Tenzij er zich de komende 24 uur nog een mirakeloplossing aanbiedt.”

Schuldenberg van 10 miljoen euro

Als je alles optelt, kom je toch aan een schuldensaldo van tien miljoen euro. Er is de voorbije jaren door mismanagement en financiële maltransacties zoveel verkeerd gelopen. 

"Een faillissement is nu dus wel een plausibele uitkomst. Het doet me pijn om te zeggen maar ja. Als er geen overname komt, is er geen licentie en zak je naar de amateurklasse. Met deze schuldenberg kan een faillissement dan niet worden afgewend. Ik ben trouwens wettelijk verplicht in mijn functie als tijdelijk bewindvoerder om dan het faillissement aan te vragen. Dat betekent helaas ook dat een 30-tal werknemers hun job verliezen en dat alle spelers vrij zijn.”

"Een faillissement is nu dus wel een plausibele uitkomst. Het doet me pijn om te zeggen maar ja."

Werner Van Oosterwyck, tijdelijk bewindvoerder KV Oostende

Is er na een faillissement op enige manier nog een toekomst mogelijk voor profvoetbal in Oostende? “Er kan dan worden bekeken om een doorstart te nemen op lager niveau. Er zijn in het verleden nog profclubs die vanonder weer naar boven zijn geklommen. Die juridische opties moeten dan worden bekeken."

"Alleen al voor de jeugdwerking in Oostende moet er een oplossing komen. De hele community rond KVO mag niet verloren gaan. Op vier maanden tijd voelde ik me hier volledig thuis en ik vind het verschrikkelijk om iedereen te moeten ontgoochelen. Dit is een mokerslag voor ons allen", zegt Werner Van Oosterwyck.

Bart Tommelein
Sport

Bart Tommelein: “Meneer Conway, gebruik uw gezond verstand”

Ben Storme