Sport

Bart Tom­me­lein: Meneer Con­way, gebruik uw gezond verstand”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Burgemeester Bart Tommelein heeft naar aanleiding van de crisis bij KVO zelf opnieuw contact opgenomen met hoofdaandeelhouder Paul Conway. Met het dringend verzoek een oplossing te zoeken en ervoor te zorgen dat de club niet verloren gaat. 

Burgemeester Bart Tommelein: “Ik roep iedereen die een bijdrage kan leveren, in de eerste plaats mijnheer Conway, om het gezond verstand te gebruiken en ervoor te zorgen dat de stad, de mensen in deze stad, de community, de jeugd, de supporters, de mensen die er werken, morgen niet verweesd achterblijven.”

Stadion komt bij faillissement terug in handen van de stad

Stel dat dat niet lukt, dan is een verhaal met lokale overnemers, in lagere reeksen, misschien de volgende stap. “Dan komt de stad echt aan de leiding van hoe we het verder aanpakken. Het stadion is in principe eigendom van de stad en is tijdelijk aan de firma van mijnheer Coucke gegeven in een erfpachtovereenkomst. Maar iedereen weet, als het einde verhaal is en KVO zou failliet gaan, dan kunnen wij als stad zeggen dat het stadion weer naar ons komt en kunnen wij kijken op welke manier en in welke omstandigheden wij opnieuw kunnen beginnen aan de werking van een club. Maar ik denk daar nog liever niet aan.”

Bart Coopman
Ben Storme