Sport

Oos­ten­de lost ruim mil­joen euro bonds­schul­den af

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

KV Oostende heeft 1,1 miljoen euro aan achterstallige bondsschulden betaald. Ze hopen zo een nieuwe puntenaftrek te vermijden, maar of dat ook echt gelukt is zal morgen pas blijken.

KVO schrijft op haar website dat ze de openstaande schulden aan RSZ, BTW en transfers hebben betaald. "Gezien de enorme inspanningen die hiervoor de afgelopen week geleverd zijn, hebben we er dan ook vertrouwen in dat ons geen extra puntenaftrek wacht", zegt bewindvoerder Werner Van Oosterwyck. "Morgen denken we hierover officieel uitsluitsel te krijgen van de licentiecommissie."

Oostende moest vanwege de financiële problemen eerder dit seizoen negen punten inleveren. In beroep werd die straf tot zes eenheden herleid. Oostende staat na 26 speeldagen als veertiende net boven de degradatiezone en kan een nieuwe puntenaftrek dus missen als kiespijn.

Drie kandidaat-overnemers

Volgens Oostende lopen gesprekken omtrent een overname intussen "gunstig". Zo zijn er drie partijen concreet in beeld. " stelt Van Oosterwyck. "Ik wil hier echter geen specifieke datum op plakken maar stap voor stap maken we progressie.”

"Met het betalen van deze schulden hebben we nu een eerste, belangrijke stap gezet. Een overname moet nu logischerwijs een volgende stap worden."

KVO-Bewindvoerder Werner Van Oosterwyck

“Het zou natuurlijk op alle vlak een zucht van opluchting zijn, mochten we ons snel kunnen verzekeren van het behoud. De wedstrijd in Seraing kondigt zich aan als een cruciaal duel. Ik wil onze fans dan ook oproepen om die verplaatsing massaal te maken en onze spelers door dik en dun te steunen.”

Oostende trekt na de interlandbreak, op 31 maart, naar Seraing voor de kelderkraker van speeldag 27. De Luikenaars volgen op twee punten van de kustploeg.

Kvo training dec 2023
Sport

Hoe moet het verder met KV Oostende?

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Belga

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.