Sport

KV Oos­ten­de is bij­na rond met over­ne­mer: Nog enke­le issues oplossen”

Kvo

Foto Belga

De overname van voetbalclub KV Oostende zit in de laatste rechte lijn. Op de website van de kustploeg bevestigt tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck dat er een akkoord is met een investeringsfonds, maar er nog een aantal zaken moet worden uitgeklaard.

Uiterlijk volgende week donderdag 16 mei moet Oostende zijn licentiedossier indienen bij de Belgische voetbalbond. Om daar groen te licht te krijgen, dient de overname van de club te zijn afgerond. "We weten dat de tijd dringt en doen er alles aan om met alle partijen tot een akkoord te komen. Op dit moment verlopen alle gesprekken gunstig maar ik wil niet te veel op de zaken vooruitlopen. We moeten nog enkele issues oplossen", legt Van Oosterwyck uit.

Complex

De bewindvoerder van KVO zegt "om juridische redenen" niet in detail te kunnen treden in het "complexe dossier". "Ik kan wel zeggen dat er een akkoord is om in zee te gaan met het investeringsfonds Apex Capital Global LLC, vertegenwoordigd door Mark Campbell. Hij heeft enkele kapitaalkrachtige en serieuze investeerders achter zich staan. Dat werd allemaal gecheckt door diverse advocaten en blijkt betrouwbaar", verduidelijkt hij. "De twee partijen die tot vrij recent ook nog uitermate geïnteresseerd waren in de aandelen, hebben wij niet meer terug gehoord dus houden we ook geen rekening meer mee. Ik begrijp dat iedereen stilaan wat ongeduldig wordt maar ik hoop om begin volgende week met uitgebreider nieuws te kunnen komen."

Kv oostende
Sport

KV Oostende wint en blijft in Challenger Pro League

Oostende kreeg dit seizoen vanwege financiële problemen een puntenaftrek opgelegd, maar kon zich niettemin redden in de Challenger Pro League.

Belga
Ben Storme