Sport

Bel­gi­an Cats boe­ken in twee­de oefen­du­el mon­ster­ze­ge tegen Servië

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Belgische basketbalvrouwen (FIBA 6) hebben zondag hun tweede oefenwedstrijd in drie dagen winnend afgesloten. De Belgian Cats klopten in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk Servië (FIBA 10) met klinkende 106-59 cijfers (rust: 55-22). Vrijdag haalden de Cats het in Kortrijk ook al met 78-63 van vicewereldkampioen China (FIBA 2).

De Belgische vrouwen waren van bij het begin van de partij de betere. Via 29-14 en 26-8 ging het naar een 55-22-ruststand. Ook na de pauze bleven de Cats de bovenliggende partij. Ze eindigden de wedstrijd uiteindelijk met een voorsprong van liefst 47 punten.

De volgende vriendschappelijke interland is over twee weken, op vrijdag 12 juli. Dan staan de Belgische vrouwen in de Dôme van Charleroi tegenover Spanje (FIBA 4), in een heruitgave van de laatste EK-finale. Twee dagen later is Canada (FIBA 5) de tegenstander.

Olympische Spelen

Vervolgens wacht een trainingskamp in het Franse Reims, waar ze nog oefenwedstrijden spelen tegen opnieuw China en olympisch vicekampioen Japan (FIBA 9).

Op de Olympische Spelen zitten de Belgian Cats in poule C en openen op 29 juli tegen Duitsland (FIBA 19). Nadien volgen nog groepsmatchen tegen nummer één van de wereld en regerend olympisch kampioen de Verenigde Staten (1 augustus) en Japan (4 augustus).

Belgian Cats training Kortrijk voor Olympische Spelen Emma Meesseman
Sport

Belgian Cats trainen in Kortrijk voor ze naar Olympische Spelen trekken: "I like gold, maar we gaan niet jinxen"

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga