Sport
 | update 

Bel­gi­an Cats trai­nen in Kort­rijk voor ze naar Olym­pi­sche Spe­len trek­ken: I like gold, maar we gaan niet jinxen”

Belgian Cats training Kortrijk voor Olympische Spelen Emma Meesseman

De Belgian Cats zijn begonnen aan de eerste oefenstage in de aanloop naar de Olympische Spelen. Dat gebeurt opnieuw in de Lange Munte in Kortrijk, waar ze volgend weekend ook twee oefenwedstrijden spelen, tegen China en Servië. Er wordt heel wat verwacht van Meesseman en co, zeker na hun Europese titel, maar de meeste Cats houden toch het hoofd koel.

'Dream, believe, work, achieve', met die slogan trekken de Belgian Cats naar de Spelen. En de ambitie om het goed te doen, is aanwezig: "I like gold", zegt Becky Massey. "Maar je wil niet jinxen", voegt Billy Massey toe. "We mogen er ook niet naartoe gaan zonder ambitie."

Hoewel er veel verwacht wordt van de vrouwen en de ambitie er is, blijft Emma Meesseman voorzichtig. "Mijn aanpak is stap per stap. Omdat ik weet, bij elke stap alles geven, uw best doen, en dan raken we wel ergens als Cats." 

Coach Rachid Meziane verzamelde al 14 kandidaten, maar er mogen er maar 12 naar de Spelen. Julie Allemand sluit zo snel mogelijk aan na haar blessure, Julie Vanloo speelt nog bij de Washinton Mystics, en vervoegt de groep in Reims tijdens de laatste groepsstage. Nastja Claessens is dan weer nog niet zeker van haar plek. "Gezonde spanning. Elke training moet je alles geven, dan is het aan de coaches."

"Moeilijke groep"

"Elke match wordt knokken. Het zou mooi zijn als we tweede eindigen." De Cats willen duidelijk beter doen dan hun zevende plaats op de Spelen in Tokio van drie jaar geleden. België sneuvelde toen in de kwartfinales tegen Japan. "Dat betekent dat we de halve finales zullen moeten halen. Maar eerst moeten we uit een heel moeilijke groep zien te geraken."

De redactie