Nieuws

Twin­tig (!) Miche­l­in­ster­ren voor Hotel­school Ter Groe­ne Poorte

2021-01-12 00:00:00 - Twintig (!) Michelinsterren voor Hotelschool Ter Groene Poorte

Gisteren werden de jaarlijkse Michelin-sterren uitgereikt. Geen evidentie in een ‘bijzonder’ jaar voor de horeca.

De oud-leerlingen van Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge pakten allemaal samen maar liefst 20 Michelinsterren. “Iets wat ons absoluut deugd doet in deze tijden”, vertelt Iris Cornette, algemeen directeur van Ter Groene Poorte.

Creativiteit

“Het is het bewijs dat onze oud-leerlingen niet alleen inventief en creatief zijn, maar ook aantonen dat gastronomie leeft. Ook in tijden van corona. Als je ziet dat Sergio Herman nu al bezig is met recepturen voor een afhaalmenu met Valentijn, dan bewijst het dat moderne chefs ook kunnen schakelen en inspelen op trends. Iets wat wij onze studenten altijd meegeven. En dat loont, dat bewijzen de Michelinsterren eens te meer. Creativiteit maakt het verschil. Op en naast het bord", zegt de algemeen directeur.

Castor

Ter Groene Poorte had al heel wat ‘sterren’ op het palmares, maar Castor van Maarten Bouckaert stijgt van één naar twee sterren. “Maarten had altijd die ambitie. Op enkele jaren tijd groeide hij uit naar een certitude binnen de gastronomie. Champions League op het bord, dat is waar hij voor gaat.”

Libertine

Ook Dominique Tordeurs van Libertine in Erpe mag zijn eerste ster op zijn hoed steken. Oud-leraar Luc Decuyper herinnert hem nog goed: “Een van de echte deugnieten hier, maar altijd een positieve jongen geweest. Het zijn soms de 'deugnieten' die het verst raken. Kijk maar naar Sergio of Nick Bril. Aan Dominique heb ik bijzonder goede herinneringen. Hij had zeker iets in zijn mars en zo zie je maar dat passie en inzet vroeg of laat worden beloond."

Bar Bulot

Bar Bulot van oud-leerlingen Gert de Mangeleer en Joachim Boudens kreeg eveneens een eerste ster. Decuyper: “Vergeet ook niet dat Maxim Depreitere daar de zaal leidt. Ik gaf nog les aan hem. Iemand met uitstraling die het duidelijk in zich had. Een topmaître die samen met de chef ervoor zorgt dat een zaak een uiterst stijlvolle uitstraling krijgt.” Iris Cornette besluit: “Het is niet nieuw. Ter Groene Poorte is al jaren een kweekbodem voor sterrenchefs. We zijn bijzonder trots dat we opnieuw hoog eindigen als opleidingsinstituut, maar ik wil toch ook onderstrepen dat we fier zijn op alle oud-leerlingen die met passie en gedrevenheid de stiel op een positieve manier in de verf weten te zetten. Horeca zit in een moeilijke periode, maar ik weet zeker dat we hier over enkele maanden weer sterker zullen uitkomen.”

Lees ook:

De redactie