Nieuws

Twee Brug­se nieuw­ko­mers in culi­nai­re gids Bib Gour­mand 2024

Onslow Brugge

© Onslow Brugge

Michelin heeft vijftien Belgische restaurants toegevoegd in de nieuwe editie van de Bib Gourmand Belux, waaronder twee Brugse restaurants. De selectie bekroont restaurants met een goede verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.

Opvallend is dat zes van die vijftien adressen in Brussel liggen. Het gaat om Kline in Brussel, St Kilda in Ukkel, Le Variétés in Elsene, ANJU in Sint-Gillis, L'épicerie Nomad in Elsene en Yoka Tomo in Schaarbeek. In Vlaanderen zijn twee Brugse restaurants bekroond, Onslow en Quatre Vins, en Furbetto in Heverlee bij Leuven. De zes overige nieuwkomers liggen in Wallonië. 

"Deze zaken dragen de filosofie uit om een geweldige maaltijd aan te bieden voor een gematigde prijs. Het maakt niet uit of dit in de vorm is van mezze, tapas of een klassiek driegangenmenu", legt Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelingidsen in de Benelux, uit. "De restaurants die dit jaar worden onderscheiden met een Bib Gourmand tonen aan dat ze zich niet aan één stijl of concept houden, maar wel één constante hebben: verdomd lekker eten."

Binnen twee weken worden in Antwerpen de Michelin-sterren voor 2024 voorgesteld.

Belga
Celien Tanghe