Nieuws

Skunk’ van Koen Mor­tier krijgt prijs van jeugd­ju­ry op film­fes­ti­val in Tallinn

Koen Mortier - Filmfestival Tallinn

Belga

Regisseur Koen Mortier, uit Beernem, is bekroond op het Tallinn Black Nights Film Festival in Estland voor zijn film 'Skunk'.

De jeugdjury eerde deze film, gebaseerd op Geert Taghons boek over forensische jeugdpsychiatrie. Het verhaal volgt Liam, gespeeld door Thibaud Dooms, een tiener uit een milieu van drugs en geweld die in een jeugdinstelling belandt. De film, met muziek van Amenra, wordt vanaf 28 februari 2024 in Belgische bioscopen vertoond.

Nog twee Belgische films in de prijzen

The magnet man' van Gust Van den Berghe ontving ook een prijs in de officiële competitie voor beste originele score, gecomponeerd door David Van Keer en Birger Embrechts. Deze film volgt Lucien, een menselijke magneet, gespeeld door Danny Ronaldo, die zich aansluit bij een reizend circus in Frankrijk.

Regisseur Tom Van Gestel werd beloond voor 'Bim', een animatiefilm over drie klokken die hun eerste Paasreis naar Rome maken. Zowel 'Skunk' als 'The magnet man' kregen steun van het VAF/Filmfonds, terwijl 'Bim' ondersteuning ontving van het VAF/Mediafonds.

Belga