Nieuws

Sea Life vangt zee­hon­den­pups uit Frank­rijk op

2023-07-14 00:00:00 - Sea Life vangt zeehondenpups uit Frankrijk op

Het team van Sea Life Blankenberge is gisteren net over de grens in Frankrijk twee verzwakte zeehondjes gaan ophalen. Het is de eerste keer dat ze over de grens trekken om zeehonden op te halen en te verzorgen.

De Franse diensten hadden hun opvangcapaciteit bereikt en hadden geen plaats meer voor de twee zeehondenpups. De gevonden zeehondenpups zijn beide jongens, hebben slechts een gewicht van 6 kg en 8,82 kg en zijn zeer zwak. Ze moeten beiden hun mama verloren zijn, waardoor ze sterk ondervoed zijn. “Normaal komen pups tot 1,3 kg bij per dag door de vette moedermelk die ze krijgen van hun moeder. Daardoor kunnen  ze snel veel gewicht bijkomen. Zonder die vette moedermelk in de eerste weken van hun leven, is dat veel moeilijker. Het is de eerste keer dat we er eentje opvangen die slechts 6 kg weegt.”, zegt Jonathan Meul, hoofddierenverzorger bij SEA LIFE. De leeftijd van de pups worden geschat tussen de 1 à 2 weken.

De zeehondjes worden nu verzorgd in Blankenberge en worden nadien terug naar de zee gebracht. De laatste tijd spoelen er door het slechte weer vrij veel zeehonden aan. Sea Life heeft momenteel nog plek voor een zestal zeehondjes. 

Celien Tanghe