Nieuws

Res­tau­rant La Gue­ra sluit ondanks 1320 de deuren

2019-10-12 00:00:00 - Restaurant La Guera sluit ondanks 13/20 de deuren

26 jaar en 13/20 in Gault&Millau, en toch sluit Glenn Vandenberghe de deuren van zijn restaurant La Guera in Knokke-Heist voor onbepaalde tijd. De chefkok wil zich verder verdiepen in de gastronomische wereld.

Nog tot 15 december zal chef Glenn Vandenberghe achter het fornuis van zijn restaurant staan. Daarna zet Glenn de zaak even on-hold. Hij wil zijn gastronomische kennis vergroten en wil meer ervaring op doen in verschillende werelddelen en keukens. ‘De essentie van het koken en van het leven’, daar draait het voor Glenn momenteel allemaal om.

Personeel volgt voorbeeld

Ook het personeel van Glenn volgt zijn voorbeeld. Zo zal zijn zaalverantwoordelijke, Keith, een opleiding volgen in Londen en zal daarna bij het zaalteam van Sel Gris Duinbergen aansluiten. Ook souschef Pradip zal zich verder verdiepen in de wereld van de Gastronomie in zijn thuisland Nepal.

Drie jaar geleden nam Glenn het restaurant over van zijn vader. Steve Vandenberghe overleed op 48-jarige leeftijd aan een hartaanval door uitdroging tijdens de Lybia Rally in Marokko.

De redactie