Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.
Voor het tweede jaar op rij komt de Viskok van het jaar uit West-Vlaanderen. Na Baptiste Tieberghien van restaurant Lin'Eau in Sint-Baafs-Vijve wist Gilles Pauwels van traiteurszaak Visateljee uit Pittem dit jaar de jury te overtuigen.
Gerecht met de vis van het jaar: de schartong
Viskok van het jaar word je niet zomaar. Al voor de 34e keer is de wedstrijd gehouden op de Horeca Expo in Flenders Expo Gent. De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door North Sea Chef Filip Claeys, maakte al een voorselectie uit de ingestuurde recepten en kwam zo tot vijf finalisten.
Die vijf finalisten moeten vanmiddag live een origineel gerecht maken met schartong, de vis van het jaar. Schartong is superlekker wanneer hij op de graat wordt gebakken. Recepten met andere platvissen zoals tong, tongschar en pladijs zijn ook goed toepasbaar op schartong. Gilles Pauwels wist de jury het meest te verrassen.