Nieuws

Door­braak in aan­sle­pend dos­sier ver­nieuw­de sta­ti­ons­om­ge­ving Ingelmunster

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Ingelmunster is er een doorbraak in het aanslepende dossier over de vernieuwing van de stationsomgeving. De gemeente heeft een akkoord bereikt met de privé-eigenaar van het voormalige stationsgebouw. Die gaat het niet slopen want er komt een koffiebar in, en ook een showroom voor elektrotoestellen.

De gemeente wou het voormalige station slopen om de buurt veiliger en groener te kunnen maken. Maar de eigenaar van een elektrozaak bracht het  hoogste bod uit en kreeg het gebouw in handen. Beide partijen zijn nu tot een akkoord gekomen. Het hoofdgebouw blijft behouden en de gemeente koopt de parking zodat de plannen voor de heraanleg toch kunnen doorgaan. De scherpe bocht aan de Brigandsbrug wordt rechtgetrokken.

2023-09-20 00:00:00 - Komt stationsgebouw alsnog in handen van Ingelmunster?
Nieuws

Komt stationsgebouw alsnog in handen van Ingelmunster?

Station Ingelmunster 2

Burgemeester Kurt Windels: "We zijn vooral opgelucht dat er een oplossing is gekomen. Er zijn heel veel partners die zitten te wachten op de vernieuwing van de stationsomgeving. Dat is ook nodig. We willen vergroenen, we willen meer brede terrassen, we willen de verkeersproblemen oplossen ook. Vandaar dat het belangrijk is dat we finaal tot een akkoord zijn gekomen met de eigenaar van de stationssite."

Andy Debo
Ben Storme