Nieuws

Ook in Zoo Ant­wer­pen onge­loof over dode­lij­ke beet van leeuw Nestor

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Ook in de Zoo van Antwerpen reageren ze vol ongeloof op het doodbijten van een leeuwin door leeuw Nestor in het Bellewaerde Park, woensdag.

Verzorgers én bezoekers van de zoo hadden een hechte band met de leeuw. Want Nestor is twaalf jaar geleden geboren en getogen in de Antwerpse dierentuin, hij verbleef nog maar enkele weken in het Ieperse park. Ilse Segers, woordvoerder Zoo Antwerpen: “Wij vielen eigenlijk van onze stoel. Wij waren ontdaan. Wij waren in shock. Wij waren verrast, geschrokken. Iedereen reageerde vol ongeloof.

Leeuw nestor
Nieuws

Drama in Bellewaerde: Leeuw Nestor bijt leeuwin Maya dood

“Nestor is natuurlijk een wild roofdier en hij blijft een wild roofdier.”

Ilse Segers

Nestor verhuisde nog maar onlangs naar Bellewaerde park in Ieper om er te paren met twee Tsjechische leeuwinnen: de zusjes Maya en Numa. Maya werd woensdag doodgebeten, maar kon dit drama niet vermeden worden? “Wanneer een dier naar een andere dierentuin verhuist, dan horen wij wel dat hij is gearriveerd en meestal dat alles goed gaat. Verder is de expertise aan de andere kant natuurlijk. Nestor was een beetje kieskeurig. Hij had zijn voorkeuren. En ja, dat is natuurlijk een wild roofdier en blijft een wild roofdier.”

Heel voorzichtig

Het is nog altijd de bedoeling dat Nestor zal paren met de overgebleven jongere zus Numa, als onderdeel van een Europees kweekprogramma. Maar Bellewaerde zal nu wel heel voorzichtig te werk gaan om de twee leeuwen samen te brengen.

Lorenzo Dejonghe
Ben Storme