Nieuws

Dra­ma in Bel­le­wae­r­de: Leeuw Nes­tor bijt leeu­win Maya dood

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Drama in Bellewaerde in Ieper: daar heeft leeuw Nestor leeuwin Maya doodgebeten. Nestor en twee Tsjechische leeuwinnen waren nieuw in Bellewaerde.

Nestor komt over van de zoo in Antwerpen, en zou in Bellewaerde gaan samenleven met Tsjechische leeuwinnen Maya en Numa. Ze zouden er deel gaan uitmaken van een kweekprogramma.

Bellewaerde zou gisteren de leeuwen aan de pers voorstellen, maar dat ging uiteindelijk niet door omdat de leeuwen niet naar buiten wilden komen. Na de middag is het dan uiteindelijk fout gelopen: Nestor en Maya mochten samen naar buiten waarbij beide leeuwen plots agressief werden. 

"Jammer genoeg heeft Nestor gisteren bij de tweede introductie face-to-face met Maya, opeens -ondanks dat de initiële tekenen goed waren- zich gedraaid en heeft hij naar de keel gegrepen en niet meer gelost," zegt dierenarts Melissa Nollet van Bellewaerde Park. "Jammergenoeg heeft Maya dat niet overleefd."


De leeuwen waren nog maar net samen, en leerden elkaar stilaan kennen. Zo zaten ze binnen van elkaar gescheiden door tralies, om aan elkaars geur te winnen. Uiteindelijk mochten ze geleidelijk aan ook naar buiten.

BLW Nestor 03
Nieuws

Drie nieuwe leeuwen verkennen hun verblijf in Bellewaerde, en giraffe Safiya is zwanger

BLW Nestor 04

Nestor kwam over van de Antwerpse zoo, specifiek om voor nageslacht te zorgen. In Antwerpen zorgde hij voor zes nakomelingen. Het kweekprogramma waar Bellewaerde aan deelneemt gaat wel door. "Het kweekprogramma komt niet in gevaar," benadrukt Filip Van Dorpe van Bellewaerde. "Zeker met de leeuwin die nog wat jonger is dan Maya. Het is de bedoeling om met haar te kweken. We gaan Nestor en Numa goed opvolgen. Als het tijd is gaan we ze laten kweken."

BLW Leeuwen 02

"Het voordeel is dat het twee zussen waren, genetisch zijn ze gelijk. Dat we met hen kunnen kweken is het één of twee. We geven ze allebei nog een kans: we gaan Numa ook de tijd laten."

Filip Van Dorpe, Bellewaerde Park

Het nieuwe pretparkseizoen start op zaterdag 30 maart. Bezoekers van Bellewaerde zullen voorlopig telkens maar één leeuw tegelijk te zien krijgen. Dat leeuwen soortgenoten doodbijten gebeurt wel vaker in de wilde dierenwereld. Maar bij Bellewaerde Park is dit het eerste voorval.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse