Nieuws

Drie nieu­we leeu­wen ver­ken­nen hun ver­blijf in Bel­le­wae­r­de, en giraf­fe Safiya is zwanger

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bellewaerde Park heeft er sinds kort drie bewoners bij. Leeuw Nestor en leeuwinnen Numa en Maya zijn goed aangekomen in hun nieuwe thuis. Intussen konden ze al met elkaar kennismaken én met het vernieuwd buitenverblijf van de leeuwen.

Bellewaerde ging vandaag de drie leeuwen laten zien, maar daar hadden de drie zelf blijkbaar geen zin in, ze willen niet naar buiten komen.

Nestor (oudere foto Bellewaerde) is een mannetje van 12 jaar oud en komt uit de Zoo van Antwerpen. Hij krijgt er dus twee vriendinnetjes bij waarmee hij voor nakomelingen moet zorgen. Leeuwinnen Numa (1,5 jaar) en Maya (2,5 jaar) komen uit Dvůr Králové Zoo, Tsjechië.

Vernieuwd leeuwenverblijf

BLW Leeuwen 01
BLW Leeuwen 02
BLW Leeuwen 04
BLW Nestor 03
BLW Nestor 04
Giraf

Hun komst is zeer belangrijk voor het Europees kweekprogramma waar Bellewaerde Park actief aan deelneemt, in samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).

Het leeuwenverblijf werd vorig jaar volledig vernieuwd. De hekken werden vervangen door natuurlijke barrières zoals water. Daarnaast werden over de verblijven wandelbruggen geïnstalleerd en kan men binnen gluren bij de dieren. Dankzij de aanpassingen aan de verblijven is het steeds mogelijk om de leeuwen te spotten.

Leeuw Nestor
Nieuws

Bellewaerde Park verwelkomt eerste leeuw na dood van Aru

Heuglijk babynieuws

Er is ook heuglijk babynieuws uit Bellewaerde. Daar is giraffe Safiya in blijde verwachting. Als alles goed gaat zal ze deze lente bevallen. De Rotschildgiraffen zijn een zeldzame soort. Ook hier werkt Bellewaerde mee aan een kweekprogramma. 

Safiya is vijf en een half jaar oud en daarmee de oudste van de vier giraffen in Bellewaerde. Ze is intussen 14 maanden zwanger en dat betekent dat de geboorte niet meer lang op zich laat wachten. Bezoekers zullen het veulen dan al meteen kunnen bewonderen. In het wild leven nog slechts zo'n 1.400 Rotschildgiraffen, in de dierentuinen zo'n 430.

Giraf
Ben Storme