Nieuws

Bel­le­wae­r­de Park ver­wel­komt eer­ste leeuw na dood van Aru

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bellewaerde mag eindelijk opnieuw een leeuw opvangen. Dat bevestigt het park. Na de dood van Aru in september, verhuist leeuwenkoning Nestor van de Zoo van Antwerpen naar Ieper. Nestor moet samen met leeuwinnen Maya en Numa, ook nieuwe bewoners, voor nieuwe welpjes zorgen. (beelden genomen in Antwerpse zoo)

Even terug in de tijd: in september vorig jaar was Bellewaerde nog in diepe rouw. Ze lieten hun enige leeuw, Aru, inslapen toen bleek dat hij ongeneeslijk ziek was. Aru liet een groot gat na, ook omdat het leeuwenverblijf onlangs compleet vernieuwd was. 

Sinds de dood van Aru is er dus geen leeuw meer in het park. Een zonde voor Bellewaerde, dat een leeuw als mascotte heeft. Maar daar komt nu dus verandering in.

2023-09-27 00:00:00 - In Bellewaerde Park is de laatste leeuw overleden 'Park in diepe rouw'
Nieuws

In Bellewaerde Park is de laatste leeuw overleden 'Park in diepe rouw'

Heropening van het park

"We willen sowieso opnieuw leeuwen, de leeuw is de mascotte van Bellewaerde. Voor ons zijn zij een belangrijk onderdeel van Bellewaerde", vertelde Melissa Nollet, dierenarts en animal care manager, nog na Aru's dood. Die woorden worden nu werkelijkheid met de overplaatsing van leeuw Nestor naar Bellewaerde Park.

Bezoekers kunnen tijdens de heropening van het park op 30 maart al een eerste glimp opvangen van de nieuwe vedette. 

Leeuwen met uitsterven bedreigd

Het is dankzij het internationaal kweekprogramma dat Nestor deze nieuwe thuis krijgt. De EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) wil een nieuwe groep welpen opbouwen. Nestor werd gekozen, omdat hij zuivere genen blijkt te hebben. Na twaalf jaar en zes nakomelingen in de Zoo van Antwerpen hopen beide partijen ongetwijfeld om ook in Ieper een succesverhaal te schrijven.

Op 13 maart wordt de leeuw voorgesteld.

Robbe Van Damme