Nieuws

In Bel­le­wae­r­de Park is de laat­ste leeuw over­le­den Park in die­pe rouw’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Bellewaerde-team heeft afgelopen week afscheid moeten nemen van de mannelijke leeuw Aru.

De dierenverzorgers merkten op dat hij de laatste weken minder actief was en dat hij moeite had om zich voort te bewegen. Omdat Aru al even met medische problemen kampte, werd de moeilijke beslissing genomen om het dier te euthanaseren. “Een dergelijke beslissing nemen is niet makkelijk, maar het was voor Aru de beste oplossing”, zegt Melissa Nollet, dierenarts en animal care manager.

Zijn lichaam werd gedoneerd aan de afdeling morfologie van de faculteit dierengeneeskunde Gent voor wetenschappelijk onderzoek. Hij was de laatste overlevende leeuw, nadat Bellewaerde eerder afscheid moest nemen van Kefira en Assagi. Momenteel zijn er geen leeuwen meer aanwezig in het park. "

Maar we willen sowieso opnieuw leeuwen, de leeuw is de mascotte van Bellewaerde. We hebben ook wat vernieuwingen gedaan aan hun plein en voor ons zijn de leeuwen een belangrijk onderdeel van Bellewaerde. We hebben bovendien een link met het kweekprogramma van EAZA. Leeuwen zijn bedreigd zijn in het wild. Zij gaan ons een nieuwe groep toewijzen. De procedure is opgestart, wij wachten af."

"Het overlijden komt hard aan bij het Bellewaerde-team. Leeuw Aru zou 4 oktober 16 jaar oud worden. Alle medewerkers, en de dierenverzorgers in het bijzonder, die doorheen de jaren een sterke band hadden opgebouwd met het dier, zullen leeuw Aru heel erg missen."

 

Ben Storme