Nieuws

Nieuw bloed­do­nor­cen­trum van Rode Kruis in Kort­rijks winkelcentrum

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Rode Kruis Vlaanderen heeft een nieuw donorcentrum geopend in winkelcentrum K In Kortrijk. Nu geven bijna 5.000 donoren bloed of plasma in Kortrijk, maar met de betere ligging en zichtbaarheid van het nieuwe centrum hoopt het Rode Kruis op een stijging van 10 procent. Op dit moment is er vooral een tekort aan plasma.

Het nieuwe donorcentrum van het Rode Kruis in K In Kortrijk hoopt door de grotere zichtbaarheid meer mensen te kunnen aantrekken om bloed of plasma te geven. De centrale ligging is alvast een troef. En de trouwe donoren hebben de weg al gevonden.

"We komen eigenlijk voor het goede doel en de gezelligheid", zegt Nancy Doutreluigne. "We kennen iedereen hier al een beetje. Het is leuk om terug te komen."

Peter Warlop van Rode Kruis West-Vlaanderen: "Daarnaast hebben we een grote ruimte, waardoor we heel wat comfort aan onze donoren kunnen geven. En natuurlijk ook de bereikbaarheid. Iedereen die hier bloed of plasma komt geven, kan twee uur gratis parkeren in de ondergrondse parking."

"Hoe meer mensen dat er kunnen geholpen worden, hoe beter."

Veronique Decoutere in het donorcentrum van het Rode Kruis
506 BB RECHT Snieuwdonorcentrum

Hoop op 10% meer opkomst

Het Rode Kruis in Kortrijk voert per jaar zo’n 2.400 bloedafnames uit en meer dan 15.000 plasma afnames en heeft bijna 5.000 donoren, die in het donorcentrum langs komen.

Peter Warlop van Rode Kruis West-Vlaanderen: "We hopen dat we toch wel een 10% hogere opkomst kunnen bekomen, door naar deze locatie te komen."

Het Rode Kruis roept mensen op om plasma af te staan, want de nood is hoog en momenteel hangen we nog een stuk af van het buitenland.

Veronique Decoutere: "Hoe meer mensen dat er kunnen geholpen worden, hoe beter. Mijn dochter heeft een bloedziekte en daarom komen we om de 14 dagen plasma geven."

Donorcentrum Rode Kruis
Stefaan Six
Andy Debo