Nieuws

McThree legt boe­ken neer: 278 werk­ne­mers ver­lie­zen job

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Tapijtenfabrikant McThree in Waregem legt de boeken neer. De directie had begin december aangekondigd dat het bedrijf zou sluiten. 278 werknemers, zowel arbeiders als bedienden verliezen hun job. Voor een derde onderhandeling tussen vakbonden en directie vanmiddag, voerden tientallen werknemers nog actie.

Rond 12 uur vanmiddag verzamelden werknemers van McThree Carpets en Yarns voor het hoofdgebouw in Waregem, hoewel ze al een week economisch werkloos zijn. Vakbonden en directie kwamen er samen om nog eens te onderhandelen over de uitbetaling van de 278 werknemers die op straat komen te staan.

"Verliezen te groot", volgens directie

Na het overleg is duidelijk dat de eigenaar de handdoek in de ring gooit. In december hebben ze aangekondigd dat McThree zou sluiten. Een geschikte overnemer hebben ze niet gevonden. Volgens de directie is het verlies te groot: de kosten stijgen, en het aantal bestellingen daalt. Maar dat zorgt voor ongenoegen bij de werknemers, vertelt een van hén die liever anoniem blijft.

Mc Three
Nieuws

Waregems textielbedrijf Mc Three Carpets kondigt intentie tot sluiting aan

Handelsrechtbank bekijkt eventueel faillissement

Het tapijtenbedrijf komt in handen van curatoren als het faillissement wordt uitgesproken door de handelsrechtbank. De ondernemingsrechtbank zal uiteindelijk moeten beslissen hoe de bijna 300 werknemers uitbetaald worden.

McThree
Nieuws

278 werknemers verliezen hun job na sluiting Mc Three: 'Het is erg moeilijk'

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Andy Debo