Nieuws

Machi­nes fail­lie­te tapij­ten­fa­bri­kant Mc Three onli­ne geveild

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Waregem is er vandaag een kijkdag bij de failliete tapijtenfabrikant Mc Three voor de online-veiling van het machinepark. “Het komt zelden voor dat er een volledig bedrijf met garenafdeling en tapijtenweverij op de markt komt”, zegt het Nederlands veilinghuis Troostwijk Auctions.


Mc Three in Waregem heeft begin dit jaar de boeken neergelegd. Bijna 300 werknemers verloren hun job. De tapijtenfabrikant vond geen overnemer. De verliezen liepen hoog op door de stijgende kosten en de dalende vraag. “McThree Carpets werd opgericht in 1989 en groeide uit tot een specialist en toonaangevende fabrikant van machinaal geweven tapijten voor de residentiële markt. Hun collecties werden verkocht in meer dan 70 landen”, zegt het veilinghuis.

Actie personeel Mc Three
Nieuws

McThree legt boeken neer: 278 werknemers verliezen job

Mc Three 1
Mc Three 2
Mc Three 3
Mc Three 4

“Gezien het unieke karakter van de veiling verwachten we veel belangstelling van tapijtweverijen over de hele wereld”

Joos Dauwe, Regio Manager bij Troostwijk Auctions
Mc Three

Bijzondere veiling van machinepark

De machines van het bedrijf worden nu openbaar geveild. Met de opbrengsten zullen de curatoren sommige schulden vereffenen.

“Gezien het unieke karakter van de veiling verwachten we veel belangstelling van tapijtweverijen over de hele wereld,” stelt Joos Dauwe, Regio Manager bij Troostwijk Auctions.

In totaal worden bijna 1.500 loten geveild, waaronder tapijtweefmachines van Vandewiele, inpaklijnen, winders, afwerkingslijnen, extruders, scheermachines, boordmachines en heatsetlijnen.

Vandaag is er een kijkdag voor de geïnteresseerde kopers en ook op 29 april is zo’n kijkdag gepland. De online veiling loopt tot 30 april.

Andy Debo