Nieuws
 | update 

Lucht­ha­ven Kort­rijk-Wevel­gem krijgt nieu­we ver­gun­ning, en dat is tegen de zin van Groen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De luchthaven in Wevelgem krijgt een nieuwe omgevingsvergunning van Vlaams minister Zuhal Demir. Al zijn er wel strikte voorwaarden aan de vergunning verbonden.

Zo zijn vrachtverkeer en nachtvluchten niet toegestaan. Ook het aantal vliegtuigjes dat voortdurend landt en meteen weer opstijgt, moeten beperkt blijven. Daarnaast dringt de minister ook aan op een actieplan rond geluidsoverlast. De partij Groen vreest namelijk dat de buurt net meer geluidshinder zal ondervinden.

“Wat wel zeker is? De hinder zal op korte termijn niet verminderen, ondanks de 280 bezwaarschriften. Integendeel… Die kan zelfs verdubbelen.”

Matti Vandemaele, gemeenteraadslid Kortrijk

“Miljoenen euro’s naar overbodige, hinderlijke luchthaven”

Groen covoorzitter en Vlaams Parlementslid Jeremie Vaneeckhout vindt dat de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem een voorkeursbehandeling krijgt. En dat valt volgens hem niet te verdedigen. “De Vlaamse regering schrapt duizenden bushaltes en neemt daarmee de vervoersmogelijkheden van talloze inwoners af. Tegelijkertijd vloeien er miljoenen euro’s naar overbodige, hinderlijke luchthavens zodat ze in leven kunnen blijven”, stelt Vaneeckhout vast.

“Was het vliegveld van Wevelgem een bushalte geweest, dan hadden ze er op 6 januari ongetwijfeld de stekker uit getrokken.”

Jeremie Vaneeckhout, covoorzitter Groen
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Celien Tanghe