Nieuws

Film­fes­ti­val Oos­ten­de is gestart

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op de dijk van Oostende hebben acteur Gene Bervoets, de Master van het filmfestival en regisseur Wannes Destoop vanmiddag een ster gekregen. Meteen de start van het achtdaags festival waarin Vlaamse films, series en documentaires een belangrijke rol spelen.

Gene Bervoets is dit jaar Master van het festival. Hij zat stiekem op die uitnodiging te wachten en is vereerd. Hij koos als thema Rebel, sans  gene. Come as you are. 

Het filmfestival van Oostende opent zoals vorige edities met een Vlaamse film. En dit jaar zelfs met een West-Vlaamse prent. 'Holy Rosita' van van Wannes Destoop uit Waregem, die dus ook een ster heeft gekregen.

Warm verhaal

Met zijn kortfilms 'Badpakje 46' en Billy the Bully haalde Wannes Destoop verschillende prijzen. Hij regisseerde ook de televisiereeks Albatros, over zwaarlijvige personen die hun leven willen beteren en deelnemen aan een afslankingskamp. Holy Rosita is dan weer een warm verhaal over een vrouw die moeder wil worden. Maar niet iedereen vindt dat een goed idee, want Rosita kan amper voor haarzelf zorgen. Een rol voor de Limburgse theateractrice Daphne Agten.

Filmfestival
Ster1
Ster2
Wannes
Redactie