Nieuws

Civie­le Bescher­ming uit Bras­schaat komt met extra mate­ri­aal pom­pen in Ledegem

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Ledegem pompt de Civiele Bescherming water over de dam, die gisteren is aangelegd. Tot middernacht hebben ze gewerkt aan een dam uit klei die het centrum moet vrijwaren van overstromingen.

Met zware pompen probeert de Civiele Bescherming uit Brasschaat het water van de ene kant van de dam naar de andere te pompen. Ze hebben daarvoor zwaar materiaal meegebracht. "We staan hier met twee slijkpompen, ontwateringspompen om de watersnood zo snel mogelijk mee op te lossen. Er is één pomp van 6000 liter per minuut en één van 8000 liter per minuut", zegt Thomas Vangenechten van de Civiele Bescherming.

Nieuwe dam

De Civiele blijft het waterpeil monitoren. "Als we zien dat het niet gunstig genoeg evolueert, schalen we op en plaatsen we nog enkele pompen bij om zo snel mogelijk de woningen te vrijwaren van de watersnood."

Nog minstens het hele weekend is er permanentie. Gisteren hebben ze de dam in Ledegem nog maar aangelegd om te voorkomen dat het centrum volledig onder water loopt. In de wijk Hemelhoek was dat zo goed als het geval. Daar hebben ze een tractor ingezet om mensen te vervoeren. Intussen is ook daar het water zo goed als weggetrokken.

Whats App Image 2023 11 16 at 14 11 37
Nieuws

Extra dam moet wijk in Ledegem beschermen tegen water van de Heulebeek

Tractorshuttle Ledegem
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Jens Lemant