Sport

Kama­gur­ka en Mar­tin Hey­len over KVO: Ge kunt niet zon­der voetbalclub”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Voor de supporters van KV Oostende zijn het donkere tijden. Het nakende faillissement van hun club, dat heeft z'n impact op de hele stad. KVO laat zelf weten dat het faillissement er komt op 3 juni. Wij zochten twee die-hardfans op. Martin Heylen, in supporterscafé den As in de Nieuwpoortsesteenweg. En Kamagurka. Twee van die vele fans die het weireldploegje in hun hart zullen houden.

Martin Heylen, KVO-fan: “Ik voel toch een zekere gelatenheid bij de mensen. Er is enerzijds treurnis en anderzijds ook wel boosheid. Boosheid want als supporter sta je voluit achter een club. Je houdt van die kleuren. En dat staat in schril contrast met een aantal ondernemers en zakenlui die zo'n club alleen maar beschouwd hebben als een vehikel waar zoveel mogelijk geld uit te kloppen is.”

Kamagurka, KVO-fan: “En die hebben eigenlijk de boot volledig geplunderd en laten zinken eigenlijk. Maar we kunnen nog altijd ervoor zorgen dat zo'n dingen strafbaar worden en dat zo'n gast als die Paul Conway, dat die daadwerkelijk ook voor de rechtbank moet verschijnen, vind ik.”

"Op de een of andere manier zal KVO als een feniks uit zijn as herrijzen.”

Kamagurka

Martin Heylen, KVO-fan: “Voor de stad Oostende is dat ook een groot verlies. Het voetbal leeft hier echt. Maar bovendien is dat het sociale weefsel van een stad, een voetbalploeg. Het is eigenlijk de perfecte manier om mensen met elkaar in contact te brengen in een tijd dat er veel meer contact zou moeten zijn tussen mensen. Een stad als Oostende moet een voetbalclub hebben. Ge kunt niet zonder voetbalclub.”

Kv oostende
Sport

Ook vandaag geen nieuwe investeerder opgedoken voor KV Oostende. KVO vraagt het faillissement aan

Triestig

Kamagurka, KVO-fan: “Ik ben vooral triestig als ik denk aan al die mensen die daar ook nog eens hun job hebben. Die er moeten van leven of toch zo goed als. Ook voor de voetbalisten, de supporters, de kinderen die naar KVO gaan. Het is vooral voor die mensen dat ik denk: 'fuck man, dat is zo erg.' En dat komt ook niet meer direct terug. Want je kan zeggen: we gaan zakken. En we zijn failliet. En we beginnen opnieuw. Maar dat wil zeggen dat je dus alweer tien jaar verder bent. Nu, aan de andere kant, het zal gebeuren hé. Op de een of andere manier zal het als een feniks uit zijn as herrijzen.”

Celien Tanghe
Bart Coopman