Sport
 | update 

Off­si­de blikt voor­uit op laat­ste kas­sei­klas­sie­ker: van der Poel is favo­riet, maar er is meer con­cur­ren­tie in Parijs-Roubaix”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Met Parijs-Roubaix wacht komende zondag alweer de laatste kasseiklassieker van het wielervoorjaar. De Ronde van Vlaanderen heeft ons geleerd dat Mathieu van der Poel ook in de hel topfavoriet is, maar de concurrentie zal wellicht groter zijn. Dat verwachtten Jeroen Vanbelleghem, commentator bij Eurosport, en ex-renner Stijn Steels, gisteren in Offside.

Dat Mathieu van der Poel komende zondag zichzelf opvolgt als winnaar van Parijs-Roubaix is behoorlijk groot. Maar, in tegenstelling tot de Ronde, rekenen Jeroen Vanbelleghem en Stijn Steels nog enkele andere renners tot het kransje der favorieten.

“Afgelopen zondag had je één vijfsterrenfavoriet en geen viersterrenfavoriet. Maar wel een paar driesterrenfavorieten. Ik denk dat je nu voor Parijs-Roubaix wel een viersterrenfavoriet hebt met zijn ploegmaat, Philipsen. En Pedersen mag daar ook naast. Er is dus iets meer concurrentie dan afgelopen zondag, denk ik”, vertelt Vanbelleghem

Yves Lampaert als outsider?

Volgens Steels en Vanbelleghem staat van der Poel zondag wel comfortabeler aan de start, dan bij de Ronde. Voor de laatste kasseiklassieker kan de wereldkampioen namelijk rekenen op een nog sterkere ploeg, met onder meer Dillier die ooit nog tweede werd in Roubaix. Met ‘crosser’ Gianni Vermeersch hebben ze ook een specialist in de rangen. Al hebben ze die bij Soudal – Quick.Step met Yves Lampaert ook in de ploeg.

“Als het zuiver gaat over vlak over kasseien rijden is Lampaert nog altijd een van de beste van de wereld. En hij kan de koers goed lezen.”

Stijn Steels, ex-renner

“Hij was zondag goed, maar nog niet goed genoeg om te kunnen winnen. Het enige waar je je kan aan optrekken is dat hij altijd opnieuw in koers kwam. Hij vecht altijd. In een slopende koers als Roubaix heb je die vinnigheid minder nodig en dan kan je wel heel lang blijven”, besluit Steels.

Yves Lampaert

Een strijdende Yves Lampaert tijdens de Ronde van Vlaanderen – © Belga

Bart Coopman
Celien Tanghe