Sport

Vol­ley Menen pakt Euro­pees ticket

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Volleyclub Decospan Menen wist zijn laatste wedstrijd van het seizoen te winnen. Ze klopten Waremme in eigen huis met 3-1. De West-Vlamingen pakken zo het laatste Europees ticket en mogen volgend jaar terug aantreden in de CEV Challenge cup.

De inzet van de wedstrijd was duidelijk, wie wint speelt volgend seizoen Europees. Menen had het thuisvoordeel en speelde zijn laatste(?) match in de noodsporthal van Rekkem. 

De West-Vlamingen gingen meteen hevig van start en stonden snel 9-4 voor. Waremme probeerde nog terug te komen, maar de thuisploeg hield stand en haalde de eerste set binnen met 25-20. 

In set twee kregen we het omgekeerde verhaal, de bezoekers begonnen furieus en bouwden al snel een voorsprong uit. Via een sterke Perin liep het uit tot 11-16. Menen moest de set ondergaan en verloor uiteindelijk met 19-25. 

De thuisploeg was gewaarschuwd en zou het Europees ticket niet zomaar cadeau krijgen. In een gelijkopgaande derde set haalde de thuisploeg het met het kleinste verschil, 25-23. 

De veer was gebroken bij de spelers van Waremme en dat merkte je ook in het begin van set vier. Via een snelle 5-0 controleerde Menen de rest van de set. Lowie Stuer mocht het uiteindelijk afmaken, 25-18 en 3-1 voor Volley Menen. 

De West-Vlamingen grijpen zo een Europees ticket en mogen volgend jaar aantreden in de CEV Challenge cup.

Wout Bernaert