Sport

KV Oos­ten­de gaat na fail­lis­se­ment door met jeugd­wer­king via nieu­we vzw: Ande­re naam en allicht ook ande­re kleuren”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De jeugdopleiding van KV Oostende zal ook na het faillissement van de kustploeg worden verdergezet. Er zal daarvoor een nieuwe vzw worden opgericht die een doorstart voor de eigen jeugdspelers garandeert. Mogelijk zal daar ook een eerste elftal aan worden verbonden, dat dan weliswaar in vierde provinciale zou aantreden. Dat staat te lezen op de website van KVO.

Een tweetal weken geleden deelde tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck van de noodlijdende club mee dat er geen overnemer was gevonden, en bijgevolg op 3 juni het faillissement zal worden aangevraagd. Het team uit 1B torst een schuldenberg van zo'n 10 miljoen euro. Hij zei wel te hopen op een doorstart om zo de lokale jeugdwerking op de been te kunnen houden.

Al veel spelers afgehaakt

Als alles administratief geregeld is tegen 1 juli, kan de jeugd in september het nieuwe seizoen starten, zij het onder een andere naam, en ook met minder spelers. Momenteel hebben al 130 van de 330 jeugdspelers de overstap gemaakt naar een andere club. Rik Coucke: "Dat betekent een nieuw stamnummer, en in principe, vermoed ik, ook andere kleuren. Dat moet nog gecheckt worden maar dat is niet zo belangrijk. Een nieuwe naam moeten we ook kiezen. Maar goed, het belangrijkste is dat de kinderen van hier en rondom Oostende nog altijd kunnen voetballen. Daar gaat het om, de rest is bijzaak."

Kvo jeugd

De nieuwe vzw zal worden opgericht met de steun van de drie voornaamste sponsors van de jeugd, verduidelijkt KV Oostende. "Zij garanderen een zekere verderzetting van de jeugdactiviteiten."

Rik Coucke: "We zijn zes jaar geleden ook van vrij diep moeten herbeginnen, we hebben een mooi parcours afgelegd in zes jaar. Met ploegen die kampioen spelen en de finale van de Beker van België, en de beloften die tweede eindigen in hun competitie. Dat zijn prachtige resultaten. We hebben de doorstroming naar het eerste elftal. We gaan moeten herbeginnen, er zit niets anders op."

Belga
Ben Storme