Sport

KV Oos­ten­de blijft hopen op moge­lij­ke door­start met hulp voor­lo­pi­ge bewindvoerder

Werner Van Oosterwyck

KV Oostende blijft hopen op een oplossing via een mogelijke doorstart en krijgt daarbij de hulp van voorlopige bewindvoerder Werner Van Oosterwyck. Dat kondigde KVO woensdag aan op zijn website.

Vorige week werd bekend dat de noodlijdende kustploeg geen overnemer vond en op 3 juni het faillissement zou aanvragen. Dit betekent ook dat de club ondanks de sportieve redding een proflicentie misloopt. KVO kijkt aan tegen een schuldenberg van zo'n 10 miljoen euro.

“Rol blijven spelen”

Na het faillissement op 3 juni neemt de curator het dagelijkse bestuur over, maar bewindvoerder Van Oosterwyck wil graag een rol blijven spelen om een oplossing te zoeken. "Ik ben op vier maanden tijd gehecht geraakt aan deze club en zijn community en KVO moet gewoon op één of andere manier blijven bestaan. In eerste instantie voor de vele jeugdspelers - waar ik me sterk maak dat hiervoor zeker een oplossing komt - maar vergeet niet dat de club ook een G-ploeg heeft, een communitywerking."

Supporters KV Oostende def
Sport

KV Oostende failliet: "Proberen om jeugdspelers te redden"

Complex

Van Oosterwyck wil echter dat er ook gevoetbald wordt in de Diaz Arena. "Deze week staan er verscheidene gesprekken gepland. Het is bij momenten een zeer complex juridisch gegeven: wat mag en kan, wat niet. Het stadsbestuur en de burgemeester staan echter volledig achter ons en intussen hadden we ook al een eerste gesprek met de Pro League en de KBVB."

Martin Heylen KVO
Sport

Kamagurka en Martin Heylen over KVO: "Ge kunt niet zonder voetbalclub"

Mismanagement

De bewindvoerder hoopt dat iedereen constructief wil meedenken om tot een oplossing te komen, maar de tijd speelt in het nadeel van de Kustboys. "Zolang er niets concreet is, willen wij echter alle gesprekken intern houden en we zullen er in elk geval alles aan doen om met een zo goed mogelijke oplossing op de proppen te komen. Want uiteindelijk is iedereen hier de dupe van het mismanagement van enkele personen".

Belga
Ben Storme