Sport

KV Oos­ten­de fail­liet: Pro­be­ren om jeugd­spe­lers te redden”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een dag na het nieuws over het faillissement van KV Oostende, is het wonden likken aan zee, en toch proberen om ook wat vooruit te kijken. De stad wil vooral proberen om de jeugd te redden. Het gaat toch om alles samen zo'n 700 spelers.

Schepen van Sport in Oostende Bart Plasschaert: "Het is zo dat we toch moeten proberen de jeugd verder aan boord te houden. Ik denk dat we wel een aantal stappen kunnen zetten.

De KVO-jeugdwerking is een vzw. Het is ook altijd de vzw die we financieel gesteund hebben. We hebben ook altijd de contracten afgesloten met de vzw. Er zijn op dit moment zes velden die door KVO exclusief gebruikt worden. Er is ook een oefenterrein en er zijn gebouwen. Die blijven van de stad Oostende, die zitten niet in het faillissement. Het zou interessant zijn mochten we kunnen een doorstart maken en vooral met die jeugd verder werken."

Wat zijn de mogelijkheden?

Een eerste ploeg kan, zo zegt Voetbal Vlaanderen, hoogstens in eerste provinciale doorstarten. Een licentie voor 1A, 1B of eerste amateur krijgt KVO niet. Voor 2e en 3e amateur is die niet aangevraagd. En dan nog is het wachten tot na 3 juni. Bij een faillissement bekijkt een curator wat nog financieel mogelijk is. Provinciaal voetbal, enkel jeugdvoetbal, of helemaal niets.

Daarnaast zijn er nog twee andere pistes. Een fusie met een lagere club. Zoals bij Zulte Waregem of Lokeren-Temse. Of KVO stopt en een andere club, binnen een straal van 30 kilometer, komt in Oostende spelen met z'n eerste ploeg. Het is afwachten. In Oostende zijn er ook nog Fusion en Vamos.

Schepen Plasschaert: "Ik denk dat we nu met de twee ploegen die actief zijn en eventueel de nieuwe ploeg die er komt, KVO dat overgenomen wordt. Dat we met die drie clubs een nieuw stevig verhaal moeten pakken. En er vooral voor zorgen dat de Oostendse jongeren ook in Oostende kunnen voetballen."

Bart Coopman
Jens Lemant