Sport

BK Meu­le­be­ke: vier favo­rie­ten strij­den van­daag voor de Bel­gi­sche titel

360 archief picture 49559298 full

Zonder Wout van Aert komen er zondag in Meulebeke vier favorieten aan de start bij de mannen elite op het BK veldrijden. Europees kampioen Michael Vanthourenhout verdedigt zijn Belgische titel, en mag concurrentie verwachten van zijn ploeggenoot bij Pauwels Sauzen-Bingoal, Eli Iserbyt. Verder wordt er ook gekeken naar Thibau Nys en Laurens Sweeck. Er worden tot 15.000 toeschouwers verwacht. De profs starten om 15u15.

Het parcours op en rond de atletiekpiste van Sport- en Recreatiedomein Ter Borcht in Meulebeke was de voorbije dagen veelvuldig het onderwerp van gesprek. Het parcours wijzigde sinds maandag vrijwel elke dag.

Eerst was de ondergrond keihard en bevroren. Zaterdag bij de vrouwen bleek de dooi helemaal ingezet en werd de omloop omgetoverd tot een moddercross.

360 archief picture 49556020 full
Sport

BK Meulebeke: Sanne Cant is Belgisch kampioene veldrijden

Of toch een outsider zoals Vermeersch?

Het is afwachten welke favoriet het best met de gewijzigde omstandigheden om kan gaan. Of is er een verrassing in de maak? Gianni Vermeersch (Alpecin-Deceuninck), Niels Vandeputte (Alpecin-Deceuninck), Toon Vandebosch (Crelan-Corendon), Joran Wyseure (Crelan-Corendon) en Quinten Hermans (Alpecin-Deceuninck) zijn de outsiders voor een podiumplaats en zullen hopen een bepalende rol te spelen in het wedstrijdverloop.

Bart Coopman
Belga