Sport

Eli Iser­byt viert zijn titel in zijn sup­por­ters­ca­fé, van­daag showt hij zijn drie­kleur in Otegem

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Kersvers Belgisch kampioen veldrijden Eli Iserbyt kreeg gisteravond laat nog een warm onthaal in zijn supporterscafé in Bavikhove. Hij kwam hij zijn trouwe supporters bedanken in de Belgische driekleur. 

De kampioenentrui stond al lang op zijn verlanglijstje. En nu maakt hij van de wereldbeker en een podiumplaats op het WK zijn volgende doel. "De wereldbeker is nog een doel, proberen die binnen te halen. Dan een podium op het WK. En in februari hoop ik nog een overwinning te behalen in deze mooie trui.

Maar eerst even tijd maken voor het overwinningsfeest. "Dat is fenomenaal, natuurlijk. Als je voelt dat je de steun hebt van mensen, doet dat nog net iets meer. En dat heeft er vandaag ook voor gezorgd dat ik met een mooie voorsprong naar die Belgische titel toegereden heb."

Losse cross

Vandaag komt hij aan de start in Otegem, de traditionele 'Herkansing van het Belgisch kampioenschap'. "De wedstrijd van Otegem is eigenlijk mijn thuiscross", zei Iserbyt. "Daar wil ik niet ontbreken. Ik zal in Otegem mijn trui showen en hopelijk komt er veel volk kijken.

De 54e editie van de Betafence Cyclocross Otegem hangt aan geen enkel klassement vast en is een zogenaamde 'losse cross'. "Het is intussen een traditie geworden dat de Belgische kampioen zijn zwart-geel-rode trui komt tonen aan het publiek in Otegem. Heel uitzonderlijk was dat niet het geval, het jaar dat Wout van Aert bijvoorbeeld Belgisch kampioen was, maar vandaag kan iedereen zich wel vergapen aan de driekleur om de schouders van Eli Iserbyt", legde Benny Lavaert, de voorzitter van het organisatiecomité in Otegem, uit.

"Met Eli hadden we al voor het BK van Meulebeke een contract afgesloten. Daar hebben we dus goed aan gedaan. Ook Sanne Cant stond op ons verlanglijstje en ook zij komt naar Otegem.”

Belgaimage 83960650
Sport

Eli Iser­byt reageert na overwinning op BK Meulebeke

Ben Storme
Belga