Sport

Eli Iser­byt rea­geert na over­win­ning op BK Meulebeke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft hem eindelijk te pakken, zijn eerste Belgische titel. Tot voor zondag haalde hij nog maar een podiumplaats op een BK, zilver in 2020. In Meulebeke rekende Iserbyt af met enkele van zijn demonen. In de koude reed hij naar het goud.

"Dit was zeker geen gemakkelijk BK", pufte hij na afloop. "Ik zit nog een beetje in een roes. Het is echt geweldig dat ik kon winnen. Ik moet zeker mijn ploegmakker Michael bedanken voor de steun in deze cross. We hebben het niet gemakkelijk gehad de afgelopen dagen. Ik werd in aanloop naar dit kampioenschap ziek en moest zelfs even naar de spoedafdeling om me te laten behandelen. Michael en ik hebben veel aan elkaar en dan komt zoiets naar boven na zo'n BK."

"Ik moest steeds de focus houden", ging hij verder. "Het was enorm koud. Ik had gelukkig mijn hele lichaam voorzien van warmtepleisters. Ik heb eindelijk eens kunnen afrekenen met de koude en ik kon ook eindelijk eens een BK winnen. Ik had in aanloop naar dit BK heel intens getraind. Zeker na mijn ziekte. Misschien moet ik die manier van voorbereiding wel blijven hanteren."

360 archief picture 49563118 full

"Dit was zeker geen gemakkelijk BK."

Eli Iser­byt

De koude had hem uiteindelijk geen parten gespeeld. "Ik had het in het begin van de wedstrijd zelfs te warm en raakte hierdoor niet in mijn ritme. Pas toen ik begon af te koelen ging het beter. Eerst ging Michael even prikken, daarna was het mijn beurt. Ik pakte uit met een snedige demarrage en zette iedereen meteen onder druk. Op de piste voelde en zag ik dat de tegenstand kraakte. Ik heb een mooie trui te pakken. Morgen is er al mijn thuiscross in Otegem maar ik heb nog andere doelen dit seizoen. Ik ga vanavond dus niet al te wild doen", eindigde Iserbyt.

Belga