Sport

BK Meu­le­be­ke: San­ne Cant is Bel­gisch kam­pi­oe­ne veldrijden

360 archief picture 49556020 full

Sanne Cant (Crelan-Corendon) heeft zich zaterdag in Meulebeke een vijftiende keer op rij tot Belgisch kampioene veldrijden gekroond. In een sprint met twee liet ze Laura Verdonschot achter zich. Marion Norbert-Riberolle legde even later op brons beslag

Cant leek onbedreigd op een nieuwe titel op rij af te stevenen, tot ze in de voorlaatste ronde bij een tuimelperte over de omheining ging en het toch nog bijzonder spannend werd. In de sprint kon de 33-jarige Antwerpse het alsnog afmaken.

Lore De Schepper (AG Insurance) finishte als vijfde, goed voor de Belgische titel bij de beloften. Kim Van De Steene (Never Give Up) werd nationaal kampioene bij de vrouwen elite 2. Met Laura Verdonschot, Sanne Cant, Fleur Moors, Marion Norbert Riberolle en Jinse Peeters nestelden de favorieten zich meteen vooraan. Nadat Verdonschot even tegen de vlakte ging, sloeg Cant een kloofje. Norbert Riberolle reed het gat naar haar teamgenote dicht en ook Verdonschot sloot aan. Het trio trok de tweede ronde in met een voorgift van vijftien seconden op Kiona Crabbé en Peeters en twintig seconden op Moors en Lore De Schepper.

Belgaimage 83907239

Cant nam even afstand van Riberolle en Verdonschot, maar viel letterlijk en figuurlijk terug. Norbert Riberolle maakte eveneens een foutje en moest haar metgezellen laten rijden. Na 21 minuten cross reed Cant op een hellend stuk weg van Verdonschot. Met nog twee ronden te rijden was de kloof veertien seconden. De strijd leek beslecht, tot Cant over de afsluiting tuimelde. In de laatste ronde nam Cant op de helling opnieuw afstand, maar op het wasbord sloot Verdonschot weer aan. In de sprint had ze echter geen verhaal tegen de snelle benen van Cant.

"In mijn hoofd was dit mijn laatste BK."

Sanne Cant

Maar een zestiende overwinning komt er wellicht niet. "In mijn hoofd was dit mijn laatste BK, verklaarde de 33-jarige Antwerpse. "Ik maal nog één veldritseizoen af en dan is mijn contract afgelopen. Het zou ook niet mooi zijn om, als ik nog een nieuwe titel pak, een maand later de fiets aan de haak te hangen. Die schitterende trui zou zo een hele poos niet in het veldrijden zichtbaar zijn. Vijftien is mooi, klinkt eigenlijk beter dan zestien."

Belga