Nieuws

Zeld­zaam: fla­min­go-ei gevon­den in Bel­le­wae­r­de Park

Flamingoei1

In Bellewaerde Park hebben dierenverzorgers gisteren tot hun verwondering een ei van een Europese flamingo ontdekt. De dieren vertoonden al enkele weken nestelgedrag. Dit is heel uniek want flamingo’s zijn niet eenvoudig tot broeden aan te zetten. De laatst keer dateert al van 20 jaar geleden. 

Filip Van Dorpe: "Dit is zeer heugelijk nieuws. De kolonie bestaat uit 20 mannetjes en 21 vrouwtjes. Een grote groep flamingo's is bevorderend voor de voortplanting.”

Binnen die 21 vrouwtjes zit ook, jawel hoor, Flammy, de flamingo die in 2021 even ontsnapte. De kans dat deze bekende flamingo gebroed heeft is dus 5%. Binnenkort weten we met zekerheid of het haar ei is... wordt dus vervolgd...

2021-11-15 00:00:00 - Ontsnapte flamingo Flammy is terug thuis in Bellewaerde
Nieuws

Ontsnapte flamingo Flammy is terug thuis in Bellewaerde

Inzet voor de flamingo’s

“De komst van het ei beloont de inspanningen die de afgelopen jaren geleverd werden. Zo volgde dierenverzorger Massimo Snoeck een flamingoworkshop in Nederland waar hij bruikbare kennis opdeed. Verder investeerde het park ook in het flamingoverblijf. Het verblijf werd vergroot en voorzien van rijke klei. Om het broedgedrag in de kolonie te stimuleren werd een extra broedeiland aangelegd met klei en teelaarde.”

Momenteel is het nog spannend afwachten wat de kolonie gaat doen. Of er nog nesten en eieren bijkomen en of de broedresultaten al dan niet tot jongen zullen leiden is nog de vraag.

Flamingoei1
Flamingoei2
Ben Storme