Nieuws

Wordt Emma Mees­e­man Ambas­sa­deur van 2023?

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Dit jaar gaan we weer op zoek naar dé West-Vlaamse Ambassadeur van 2023. Wie volgt Maaike Cafmeyer op en wordt West-Vlaams Ambassadeur 2023? Wordt het Brihang, Camille, Emma Meeseman, Karel Sabbe, Will Tura of Wim Willaert? Vandaag stellen we Emma Meeseman voor. 

Emma Meesseman, absolute wereldtop in het basket

Emma Meesseman uit Ieper is amper 30 jaar maar heeft al een indrukwekkend palmares verzameld. Sinds 2010 is ze lid van het nationaal basketbalteam, de Belgian Cats, waar ze zich ontpopte tot een van de sterkhouders. Dit jaar wonnen de Cats ook het goud op het Europees kampioenschap. In haar carrière maakte ze al furore bij internationale ploegen uit Rusland en Turkije. Ook in de WNBA in de VS speelde ze zich al in de kijker. Vier jaar geleden speelde ze daar kampioen en werd ze als eerste Europese speelster ooit verkozen tot Most Valuable Player in de finale.

Wie is volgens jou een uitblinker in z’n vak, iemand die West-Vlaanderen ademt en die ons allemaal vertegenwoordigt? Stemmen kan hier tot 26 november op jouw favoriete kandidaat.

Emma Meeseman

KW - Thiana Van Den Bussche

Redactie