Nieuws

WON­DER Cre­a­ti­vi­ty Fes­ti­val stelt toe­komst­vi­sie voor in Kortrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Kortrijk loopt het Wonder Creativity Festival. Creatieve, jonge mensen en gevestigde waarden uit de kunst-en designwereld stellen er hun visie op een betere toekomst voor. Op 28 verschillende locaties in de stad, met de Budafabriek als hoofdlocatie, kunnen bezoekers de nieuwste technieken ontdekken.

Met het WONDER Creativity Festival brengen Designregio Kortrijk, stad Kortrijk en partners een ode aan de creativiteit en innovatieve ideeën van jong talent. Het stadsfestival geeft een forum aan inventieve geesten die opmerkelijke oplossingen bedenken voor de maatschappelijke uitdagingen waar we vandaag en in de toekomst voor staan.

Ook hogeschool Howest stelt er hun opleiding 'Industrial Product Desgin' voor. De opleiding bestaat intussen 20 jaar en werd recent verkozen tot tweede beste designschool ter wereld.

Howest ipo
Nieuws

Howest in Kortrijk behoort officieel bij beste designscholen ter wereld

Budafabriek als hoofdlocatie

Het kloppende hart van WONDER ligt in de Budafabriek. Ontwerpers vanuit heel België presenteren er verschillende expo’s en projecten. Het Kortrijkse stadscentrum vormt het decor voor de rest van het festival. Op 28 locaties presenteren Belgische, publieke en private partners er gratis expo’s, lezingen, workshops of evenementen die verbeelding en creativiteit via verschillende disciplines prikkelen. 

Met een positieve blik op de toekomst

WONDER wil graag een positief, laagdrempelig verhaal met jeugdig optimisme als drijvende kracht brengen. Samen met ontwerpers, kunstenaars, ondernemers en studenten wil het festival een impactvol platform voor innovatieve, duurzame, digitale en sociale ideeën, projecten en producten zijn. WONDER wil aanzetten tot reflectie en openheid van geest en bezoekers enthousiasmeren om samen de toekomst gedurfd en kleurrijk vorm te geven.

Het festival loopt nog tot en met 5 november en is volledig gratis. 

Zoë Delhaye