Nieuws

Howest in Kort­rijk behoort offi­ci­eel bij bes­te design­scho­len ter wereld

Howest ipo

De opleiding werd op de internationale Rookie Awards uitgeroepen tot de tweede beste designschool ter wereld. De bachelor Industrieel Productontwerpen (IPO) van Howest viert haar twintigste verjaardag.

"Dit toont opnieuw aan dat Howest niet alleen een pionier is in het Vlaamse landschap, maar ook op internationaal niveau hoge ogen gooit."

Annelies Geneyn - Diensthoofd Werving, PR en Communicatie Howest

De Rookie Awards is een jaarlijkse wedstrijd die wereldwijd aanzien geniet en als doel heeft om jonge ontwerptalenten een podium te bieden. Dezelfde organisatie bekroonde Howest al drie keer als beste gameopleiding ter wereld.

"Buitengewone prestatie"

"Deze erkenning is een buitengewone prestatie en een getuigenis van het harde werk en de creativiteit die onze studenten en medewerkers elke dag opnieuw tonen”, zegt opleidingsdirecteur Ronald Bastiaens.

“In een tijd waarin design een steeds crucialere rol speelt in het vormgeven van de toekomst, zijn wij heel trots om deze internationale erkenning te ontvangen."

Evenementen

De komende maanden zullen er verschillende evenementen worden georganiseerd om zowel het twintigjarig bestaan als deze recente erkenning te vieren.

In de Budafabriek loopt bijvoorbeeld nog tot 5 november de expo ‘IPO INSIDE OUT - 20 years of industrial product design in het kader van het Wonder-festival.

WONDER Creativity Festival Kleiner
Nieuws

Opleiding Industrieel Productontwerpen van Howest zet jubileumjaar in met expo tijdens WONDER festival

Louis Maes