Nieuws

West-Vlaam­se bier­tjes kapen weer prij­zen weg

2020-09-11 00:00:00 - West-Vlaamse biertjes kapen weer prijzen weg

Naast Gouden Carolus, Sint Bernardus en Delirium, mag Brouwerij Beer Van Brugge zich tot de top van de Belgische bieren rekenen na de eerste erkenning als Country Winner op de World Beer Awards. 

Het bier Beer van Brugge 12 viel in de prijzen met de hoogste erkenning, ook de variant van dit bier de Beer Van Brugge Single Malt Whishy Infused wist een bronzen medaille weg te kapen dit jaar. “Een dergelijke bekroning is een ongelooflijke waardering voor al ons harde werk, dit voelt nu eens echt goed”, zegt Stephane Kolijn, “Onze 12 graden is blijkbaar niet voor niets ons best verkopende bier in de supermarkten”.

Ook het bier Diksmuidse Nachtraaf Quadrupel-Donker sleepte een Word Beer Award in de wacht in de categorie 'Barley Wine', een categorie van de donkere bieren. Daar mag Nachtraaf zich dit jaar de beste Belg noemen. "Het waren collega's die me al eerder op het belang van deze wedstrijd hadden gewezen”, licht zaakvoerder Lieven Onraedt toe. “Hoewel onze Tripel het best verkoopt, wordt de Quadrupel door bierliefhebbers toch algemeen als ons beste bier beschouwd".

Brons voor koppel uit Heule met glutenvrije Tripel

Pieter Van den Weghe en Lies Bouvry lanceerden hun Tripel I Like, een glutenvrije tripel van 9° alcohol pas in mei van dit jaar. Dat ze een prijs zouden in de wacht slepen, hadden ze niet durven dromen. “Iedere renner die meedoet aan de koers hoopt stiekem ooit een prijs in de wacht te slepen”, bekent Pieter Van den Weghe. “Maar goed, we waren realistisch. Je neemt het in de World Beer Awards op tegen ’s werelds beste brouwers, meestal mensen die werken in een professionele omgeving. Onze intentie was dus vooral te leren uit de feedback van de jury.”

2020-09-11 00:00:00 - West-Vlaamse biertjes kapen weer prijzen weg - lies-pieter-beer-i-like.jpg
De redactie