Nieuws

Ware­gem her­denkt over­le­de­nen met De Gro­te Oversteek’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vrijdagavond lieten bezoekers van 'De Grote Oversteek' duizenden lichtjes te water op de stadionvijvers in het Regenboogpark in Waregem. Dit deden ze als eerbetoon aan dierbaren die overleden zijn. Waregem wil in de aanloop naar Allerheiligen thema’s als rouw en afscheid op die manier bespreekbaar maken. 

Bij het lichtje konden de bezoekers ook een boodschap schrijven voor hun overleden dierbare. De stedelijke kunstacademie zorgde voor een gepast sfeervol kader met live pianomuziek op de achtergrond. Een kom soep of een tasje koffie, het zicht op de verlichte vijver en elkaars gezelschap zorgen op deze manier voor wat troost.

Met meer dan 50 vrijwilligers

Met meer dan 50 vrijwilligers en roeiers werden de kaarsjes in goede banen geleid en achteraf opnieuw uit het water gehaald om de ecologische voetafdruk tot 0 te beperken.

vzw Reveil

Deze troostproductie is een initiatief van vzw Reveil en gaat door in verschillende steden en gemeenten. Hiermee wil de organisatie zorgen voor een laatste ereronde van de overleden inwoners van de stad of gemeente. 

Pieter Deknudt uit Deerlijk richtte vzw Reveil op nadat hij zijn muziekkameraad Robbie Van Eeckhout onverwacht verloor. Hij vond het jammer dat er zo weining gelegenheden waren om zijn vriend en andere overleden mensen te herdenken. Zo kwam hij op het idee om de vzw Reveil op te starten. 

Zoë Delhaye