Nieuws

Vzw Restart dient bezwaar in tegen Frans wind­mo­len­park: ern­sti­ge ver­sto­ring scheepvaartroutes”

2022-02-23 00:00:00 - Drie stormen doen windturbines op volle capaciteit draaien

VZW Restart gaat bezwaar indienen tegen de bouw van een windmolenpark voor de kust van Frankrijk. De vzw ijvert al een tijd voor nieuwe passagierslijnen tussen Oostende en het Verenigd Koninkrijk. Het windmolenpark zou die plannen verstoren.

De Franse energiemaatschappijen Eoliennes en Mer de Dunkerque (EMD) en Réseau de Transport d'Electricité (RTE) willen het nieuwe windmolenpark bouwen op zo’n tien kilometer voor de kust van Duinkerke. Volgens de plannen komen er 46 windmolens komen tot 300 meter hoogte. Ter vergelijking: de hoogste windturbines die voor onze kust staan, zijn 164 meter hoog.

Bezwaren

Vanuit België komt er in elk geval veel kritiek op het project. Enkele kustgemeentes kondigden al aan dat ze bezwaar zullen indienen, en ook de haven van Oostende is tegen het windmolenpark. Daar sluit vzw Restart zich nu ook bij aan.

“Het voorgestelde windmolenpark zou niet alleen ernstige verstoringen veroorzaken in scheepvaartroutes naar Oostende, maar ook een bedreiging vormen voor visgronden, luchtvaart en toerisme”, klinkt het. Volgens de vzw zal het windmolenpark bovendien precies op de voormalige ‘slecht weer route’ naar Engeland liggen.

Offshore windmolenpark
Nieuws

Haven Oostende dient bezwaar in tegen Frans windmolenpark voor kust van Duinkerke

Celien Tanghe