Nieuws

Vlaams Belang richt afde­ling Hoog­le­de-Gits op en is zo in 32 West-Vlaam­se gemeen­ten aanwezig

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op zondag 13 oktober vinden de lokale en provinciale verkiezingen plaats. Vlaams Belang is de grootste partij geworden in West-Vlaanderen. De partij wil mee besturen in verschillende West-Vlaamse gemeenten. Daarom richt Vlaams Belang in meerdere gemeenten een nieuwe lokale afdeling op, ook in Hooglede-Gits. De partij is in 32 West-Vlaamse gemeenten aanwezig. De vraag is of het cordon sanitair lokaal stand houdt?

Vlaams Belang heeft een lokale afdeling in 32 West-Vlaamse gemeenten. Vanaf nu ook in Hooglede-Gits. Bij de verkiezingen vorige zondag haalde Vlaams Belang in het kanton Hooglede op federaal en Vlaams niveau meer dan 25% van de stemmen.

De officiële lancering van de lokale afdeling vond gisteren plaats in feestzaal De Sleedoorn in Hooglede. De avond begon met een toespraak van Immanuel De Reuse, West-Vlaamse lijstrekker voor het Vlaams parlement voor Vlaams Belang. Daarna was het de beurt aan Alexander Vandemaele, lijsttrekker voor Vlaams Belang in Hooglede-Gits. "De ultieme ambitie is om burgemeester te worden en Hooglede te besturen", vertelt Vandemaele.

Geen stemplicht

Het grote verschil bij de lokale verkiezingen is dat mensen niet verplicht moeten gaan stemmen. Al maakt dat volgens Immanuel De Reuse geen verschil: "De mensen die voor Vlaams Belang stemmen, hebben een duidelijke keuze gemaakt."

Of het cordon sanitair in West-Vlaanderen stand houdt, weten we na 13 oktober.

Stefaan Six
Thibaut Desmarets