Nieuws

Vijf­en­twin­tig kwets­ba­re gezin­nen gra­tis naar Bellewaerde

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zo'n vijfentwintig kwetsbare gezinnen mochten vandaag gratis naar Bellewaerde Park in Ieper. Op kosten van het Fonds ‘Vakantie Voor Iedereen’. Het gaat om mensen die in armoede leven, en een korte vakantie of een daguitstap naar een pretpark niet kunnen betalen. Dankzij het fonds kunnen elk jaar meer dan 1000 mensen er toch eens op uit.

Kristien Verhaeghe, coördinator Fonds Vakantie Voor Iedereen : “Er zijn bijna één miljoen mensen in Vlaanderen - die een week niet buitenshuis op vakantie kunnen. Met de zomer in zicht is dat niet fijn, vooral de kinderen zijn daar de dupe van. Wij hebben dit jaar al voor ruim 1.200 mensen een daguitstap of vakantie kunnen organiseren.”

Bellewaerde2

Ook Noa en Dieter, een jong koppel uit Brakel, zijn hier vandaag dankzij het fonds. “Het is de allereerste keer dat wij dit doen. Ik kon er niet van slapen. Ik ben super-enthousiast. Ik ben blij dat ik deze dag kan beleven. Iedereen zegt van: die kunnen gratis. Maar neen... Ik zou willen dat ik zou kunnen betalen voor een ticket en het mij kan permitteren.”

“Ik zou willen dat ik zou kunnen betalen voor een ticket en het mij kan permitteren.”

Noa en Dieter

Een standaard-toegangsticket voor Bellewaerde kost 44 euro. Het sociaal tarief is 29 euro. Maar zelfs dat blijft voor velen te duur. Als partner van het Fonds draagt het pretpark zijn sociaal-maatschappelijk steentje bij. Stefaan Lemey, algemeen directeur Bellewaerde Park: “Wij willen dat ondersteunen omdat we beseffen dat we almaar duurder worden. De sector , de ticketprijzen gaan omhoog. We moeten dat toegeven en soms vallen mensen uit de boot. Dat zijn ook mensen die de weg niet vinden, die niet weten hoe ze in een pretpark kunnen raken. Ze hebben ook geen wagen.”

Vakantie voor Iedereen heeft ook een fonds bij de Koning Boudewijnstichting, elke gift is meer dan welkom. Alle informatie vind je op deze website.

Lorenzo Dejonghe