Nieuws
 | update 

Unie­ke beel­den: Zee­aren­den Paul en Bet­ty voe­len zich thuis in de Blankaart

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In natuurgebied De Blankaart in Woumen zijn zeearenden Betty en Paul bijna klaar met het bouwen van hun nest. De roofvogels voelen zich ook meer en meer thuis in het natuurdomein, en dat levert unieke beelden op.

Een vogelspotter uit Veurne maakte met een telelens unieke beelden van de twee grote roofvogels. Zo is onder meer te zien hoe ze samen jagen op een gans, die toch kan ontsnappen. “Ze weten duidelijk te overleven. Er is voldoende voedselaanbod, ook in de zomer. Want dan zijn de ganzen weg die komen overwinteren. Er is potentieel in het gebied”, vertelt fotograaf en vogelspotter Koen Verbanck.

2019-01-04 00:00:00 - Zeearend viert Kerst en Nieuwjaar in Zedelgem
Nieuws

Uniek: zeearenden Betty en Paul bouwen nest in de Blankaart

Broeden

Ook de opbouw van het grote takkennest is te zien. Als het vrouwtje over enkele weken start met broeden, dan zou dat de eerst keer zijn in ons land.

“Ik denk dat een ‘misschien’ op zijn plaats is. Alle tekenen zijn goed, de nestbouw is er. De copulatie is gezien tussen de vogels. Het is afwachten en we volgen dat mee op en hopelijk kunnen we nog veel mooie beelden schieten van het ganse verhaal”, besluit Koen.

Lorenzo Dejonghe
Celien Tanghe